maandag 25 maart 2013

Pasen en lente

Het lijkt er buiten niet op, dat weten we allemaal. Maar toch zijn de lente en Paasvoorbereidingen in volle gang. De afgelopen twee weken stond de quiltles bij Y. in het teken van Pasen. Kijk, een konijn (of haas...).
En voor je het weet heb je een hele familie!



Maar voor die tijd had ik al lentekriebels. Uit een boek van I. haalde ik het patroontje van een vlinder.
Volop voorjaar hier. Ze hangen nu in de Paastakken.



En de vogeltjes vergeten we natuurlijk ook niet!

vrijdag 22 maart 2013

Uiltjes

Komende week zal ik een paar foto's maken van mijn sampler. Ik ben hem aan het doorquilten en moet nog drie blokken. Daarna de sashings en de rand en dan is hij af. De planning is medio dit jaar. Door allerlei omstandigheden heeft het doorquilten vertraging opgelopen. En omdat ik een nieuweling ben die ook steeds andere zaken nog moet leren blijft er minder tijd over voor het doorpitten.
En juist als newbee wil je ook af en toe andere dingetjes tussendoor doen die minder tijdrovend zijn maar wel veel plezier opleveren.

Zo heb ik op internet een heel leuk patroon gevonden voor uiltjes (gevonden bij moonstitches). En dus komen ze inderdaad in groepjes bij me langs.
Hier wat voorbeelden. Ik heb ze oortjes en vleugeltjes gegeven, dat vond ik leuker (zie verschil eerste en tweede foto voor de oortjes, het voorbeeld had geen oortjes en vleugels).

Een groot plezier om te maken en leuk om weg te geven.
Volgende keer meer, want ik wil natuurlijk ook wat Tilda uitproberen.

woensdag 20 maart 2013

Voor het eerst

Dit is mijn eerste blog over quilten. Vroeger heb ik van alles geknutseld met mijn kinderen. We hebben een periode fimo klei gehad, een periode kaarten maken en andere dingen van papier en later ook sieraden maken. Uiteraard was er ook nog tekenen, schilderen, ministeck, punniken. Kortom, alles waar een beetje creativiteit in zat.
Maar de kinderen werden groot en op een bepaald moment had ik genoeg van alle dingetjes die ik vroeger met de kinderen deed. Tijd voor moeder om zelfstandig te worden en een eigen hobby te beginnen. Nu ben ik een groot verslinder van boeken en op mijn pad kwamen de boeken van Jennifer Chiaverini. Ze schrijft in roman vorm over een groep vrouwen die een quilt club vormen. Mijn moeder was ook altijd iemand die achter de naaimachine zat en met lapjes toverde. Voor de kinderen had ik altijd wel carnavalpakjes en zo genaaid maar na het lezen van haar boeken kreeg ik er steeds meer zin in. Op internet ben ik gaan zoeken naar uitleg en patronen. En in mijn woonplaats zit gelukkig een winkel waar een overdaad aan quiltspullen te krijgen kopen is. Dus op een dag trok ik de stoute schoenen aan en ging er naar toe. Ik kon me er ook opgeven voor les dus dat was helemaal fantastisch. Ik kreeg een boek aangeraden om mee te beginnen en kocht mijn eerst lapjes om aan een sampler te beginnen. En sinds die dag ben ik verslaafd! Maar daarover in volgende blogs meer.
Hier in elk geval een paar foto's van mijn eerste sampler top.