zondag 28 april 2013

Update sampler: de rand

Alhoewel ik pas twee lange sashings van de sampler heb gequilt ben ik al op zoek naar een mooie rand.
De sampler zelf is met strakke lijnen gequilt. Ik heb er maar één blok in zitten met cirkels en één blok met cirkeltjes en druppelvormen.
Omdat de sampler anders heel strak is wil ik de uitstraling wat verzachten. Van Y. , mijn docente, mocht ik het boek lenen van Anita Shackelford. Met dit boek leer je zelf veren en combinaties van veren ontwerpen. Er stonden een aantal voorbeelden in ter inspiratie. Ik heb er twee uitgekozen, een voor de hoeken en een voor de rechte stukken.

Vanmorgen ben ik aan het passen en meten geweest en vervolgens aan het kopiëren. Dit is het resultaat:




Het kostte wel even moeite om alles goed aan elkaar te krijgen door middel van kopietjes. Maar uiteindelijk is het gelukt. De rand moest ik 240% vergroten en de hoeken 210%. Nu zijn beide patronen even groot.

Mijn sampler is vrij groot, het is een Queen size. Horizontaal kan ik de twee hoeken mooi kwijt met een keer het middenstuk. Verticaal komt het precies uit met de hoeken en twee van de middenstukken.
Ik ben blij:). Nu eerst de sashings afmaken en dan kan ik aan de slag met de rand. Het zal nog wel even duren, want nu het lekker weer wordt moet er natuurlijk ook het nodige in de tuin worden gedaan. Ik geloof dat ik tijd te kort ga komen.

Prettige zondag allemaal!

zondag 21 april 2013

Even iets anders laten zien

Omdat ik niet zo snel werk, en naast quilten ook nog andere bezigheden heb zoals rusten, de tuin, lezen, huisje, kind thuis (zoals velen van jullie ook hebben) en ik ook niet steeds hetzelfde wil schrijven of laten zien even het volgende: Ik kreeg een uitnodiging van Quiltshop 100 rozen om mijn watercolor te exposeren bij de opening van hun nieuwe cursusruimte. Ze bestaan binnenkort 5 jaar en dat alles valt samen. Omdat ik een pakket bij ze heb gekocht kreeg ik per mail een verzoek om mee te doen. Een heel leuk initiatief, maar helaas is mijn quiltje nog niet af. Ik heb de top af, en de vulling en achterkant zijn eraan gespeld bij het spannen, maar ik heb hem nog niet kunnen doorquilten omdat ik de sampler eerst af wilde hebben.

Maar ik heb wel foto's van de top.





Jammer dat ze niet klaar is, ik had graag meegedaan.

woensdag 10 april 2013

GELUKT !!!!

Met veel vlijt, geduld, pietluttigheid en "copy skills" is het me gelukt. Ik heb in 10 kopietjes de Dancing Blooms zelf  210%  uitvergroot!

Hij is nu 49 breed bij 98,5 lang. Officieel zou het teruggerekend vanuit inches ongeveer 49,8 bij ongeveer 102,3 moeten zijn, maar hier doe ik het voor!

Met deze huisvlijt hebben we een stap bij de drukkerij kunnen overslaan.
Zie hier het resultaat:

dinsdag 9 april 2013

De stofjes

Zo, eerst maar even de foto's gemaakt om weer te geven.
Er waren een hoop stofjes maar weinig mensen die verloop stoffen verkochten. Met hulp van mijn quiltmaatjes is het gelukt.

Door twee verloopstoffen te combineren kan ik een overgang maken die lijkt op die van de Dancing Blooms van oranje naar groen-blauw.

Om aan de bovenkant een wat fellere kleur naar oranje-rood te krijgen kocht ik er een losse batik bij en ook een rode batik voor de twee bovenste bloemen. De blaadjes maak ik van de lichtgroene batik en een deel uit de overloopstof.

Dan krijg je ongeveer dit geheel.






En.. vinden jullie het een geslaagde combinatie? De afmeting moet ongeveer 50 bij 104 worden aan de binnenkant. Nu nog zwarte stof halen en een biaisband maker, wat vlisofix en dan aan de slag.
Eerst nog een lastig karwei: een kopie maken van het patroon, dat aan elkaar vastmaken en vervolgens een drukkerij of copyshop zien te vinden die het kleine patroon 210% kan vergoten  vergroten en printen....

maandag 8 april 2013

Stofjes en een opdracht

Afgelopen weekeinde heb ik heel veel gezien en veel inspiratie opgedaan. Ik had aan onze oudste dochter aangeboden om een quilt voor haar en haar vriend te maken. Omdat ik op les zit wordt mij steeds een nieuwe techniek geleerd. En het leek mij aardig om nu te gaan beginnen aan een glas-in-lood techniek.
Van Y. had ik een doos met boeken en voorbeelden meegekregen en tijdens een kopje koffie maakte oudste een aantal foto's met haar mobiel. Wij zouden vroeger gaan sjouwen met al die boeken maar nee, even wat heen en weer mailen, appen of wat dan ook en ook vriend had de foto's tot zijn beschikking.
Samen kwamen ze tot de volgende keuze: Dancing Blooms


Dus ben ik op zoek geweest naar verloopstoffen. Of dat gelukt is????

Morgen maak ik foto's van de stoffen en zet ik ze op het blog. Dan kan iedereen zelf oordelen. Tot morgen.

maandag 1 april 2013

Nog 3 blokken te gaan (en de rest)

Pasen was heel gezellig, maar de afgelopen periode ontbrak door alle drukte de tijd om de laatste blokken van de sampler af te maken.
En dan ben ik er nog niet, want de sashings en de randen moeten ook nog. Maar ik had met mezelf afgesproken dat ik eind maart de blokken af wilde hebben. Hier een paar foto's van een aantal blokken die al af zijn. En hopelijk kan ik de verloren tijd inhalen. Zaterdag in elk geval niet. Want dan ga ik voor het eerst naar een quiltbeurs, in Rijswijk.